Pěkně vypečená kamarádka! Policisté zveřejnili podrobnosti k případu ze 6. dubna tohoto roku, kdy přijali oznámení čtyřiačtyřicetiletého muže o tom, že byl v místě bydliště okraden o mobilní telefon. V obalu telefonu měl navíc uložený občanský průkaz, platební kartu a dvousetkorunovou bankovku.

„Jako podezřelou ze skutku označil svou čtyřiadvacetiletou kamarádku, která u něj byla na návštěvě. Své podezření podepřel sdělením, že ví, že ´ona tak trochu krade´... Provedeným prověřováním se policistům podařilo zjistit, že podezření muže zřejmě nebylo neoprávněné. Dále zjistili, že se povedená kamarádka odcizenou kartou krátce po jejím získání pokusila učinit dva výběry hotovosti. První, kdy vybrala čtyři tisíce korun, se jí ještě povedl. Druhý pokus o hodinu později už úspěšný nebyl. O další tři tisíce korun muž nepřišel, protože už stihl kartu zablokovat. Celková výše způsobené škody byla vyčíslena na 5 600 korun,“ sdělil František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Policisté ženu pro uvedené jednání podezírají z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. „Za ten jí v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ upozornil Kořínek.