Kdo by to do něj řekl! Dosud bezúhonný Prostějovan žijící spořádaným životem sklouzl na pořádně šikmou plochu. Kriminalisté jej však sledovali už delší dobu a minulé úterý spadla klec. Zatím netrestaný muž kšeftoval s drogami a policisté u něj při domovní prohlídce našli značné množství extáze, a navíc přes 200 tisíc korun v hotovosti! Nyní je vyšetřován sice na svobodě, ale hrozí mu až pětiletý kriminál.

 

„Z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy viní prostějovští kriminalisté jednatřicetiletého muže z Prostějova. Na muže, který byl policistům dosud z trestního hlediska neznámý a vede navenek bezúhonný život včetně řádného vykonávání zaměstnání, se policistům podařilo přijít rozsáhlým operativním šetřením,“ sdělil František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Podle dalších informací ale uvedený chlapík zas až tak bezúhonný nebyl... Při následné domovní prohlídce v úterý 18. května v jeho prostějovském bytě policisté zajistili více než 300 gramů čisté MDMA, což je psychotropní látka, jež je aktivní látkou v takzvané extázi. „Nalezena byla rovněž finanční hotovost přesahující 200 tisíc korun v českých korunách a eurech. Pod tíhou shromážděného důkazního materiálu zadrženému muži nezbylo než se přiznat k nejméně dvouletému poskytování zakázaných látek pěti konkrétně ustanoveným osobám a dosud přesně nezjištěnému počtu neustanovených osob,“ přidal mluvčí prostějovské policie s tím, že muži hrozí vysoký trest. „Po převzetí sdělení obvinění byl muž propuštěn a další řízení je vedeno bez omezení na osobní svobodě. V případě prokázání viny a odsouzení obviněnému muži za uvedené jednání hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest,“ uzavřel František Kořínek.