Nezáviděníhodné chvíle prožila žena z regionu, když se její přítel vrátil domů v silné opilosti. K výzvě k odchodu se vůbec neměl, naopak na svoji družku zaútočil, a dokonce jí vyhrožoval zabitím. Žena stačila utéct k sousedům, odkud přivolala policii. Ta zjistila, že se násilník podobného činu nedopustil poprvé.

„V sobotu 15. května jsme po jednadvacáté hodině přijali oznámení o incidentu v bytě ženy v obci na Prostějovsku. Podle oznámení měl přítel ženy do jejího bytu přijít v silně podnapilém stavu. To se ženě nelíbilo a vyzvala jej, aby odešel, což muže rozčílilo. Ženu fyzicky i verbálně napadl a hrozil jí zabitím. Napadené ženě se podařilo vysmeknout, utéct a v sousedství vyhledat pomoc,“ informoval František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Na místo vyslaní policisté u jednapadesátiletého agresora provedenou dechovou zkouškou změřili hodnotu 2,8 promile alkoholu v dechu. „Provedeným šetřením zjistili, že se nejedná o první incident se znaky domácího násilí, proto rozhodli o využití svého oprávnění a muže ze společné domácnosti na dobu deseti dní vykázali. Pro své jednání nyní muž navíc čelí trestnímu stíhání pro podezření z přečinu nebezpečného vyhrožování. Za ten mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok,“ doplnil Kořínek.