Nečekané obrátky nabral případ, kdy muž středního věku nahlásil na tísňovou linku 156 potíže s hosty, které si pozval do bytu své partnerky. Problém nastal ve chvíli, kdy se oba návštěvníci neměli k odchodu, i když je k tomu muž opakovaně vyzval. Na místo okamžitě vyjela hlídka. Celá záležitost dopadla zcela nečekaně, agresivní oznamovatel si ostře vyšlápl na strážníky a tak logicky skončil v poutech. A následně na služebně Policie ČR!

„V pátek 11. června o půlnoci řešili strážníci v okrajové části města oznámení osmapadesátiletého muže. Ten uvedl, že si sice pozval domů dva známé, ovšem ti teď nechtějí odejít. Hlídka zjistila majitelku bytu, která však byla momentálně hospitalizována v nemocnici. Ta svým známým podle vlastního vyjádření povolila setrvat u ní v bytě po dobu, než se vrátí z nemocnice. To však odmítal oznamovatel pochopit, a proto se snažil, aby dvojice z bytu odešla,“ nastínil problém Petr Zapletal, tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

Hlídka muži vysvětlila, že nedošlo k žádnému protiprávnímu jednání. „S tím se ovšem nechtěl opilý oznamovatel smířit a začal hlasitě vykřikovat, navíc odmítal strážníkům prokázat svoji totožnost a dále nechtěl spolupracovat. Vůči zasahujícím strážníkům se choval agresivně. Po upozornění, že svým chováním ruší noční klid a neuposlechl zákonné výzvy, byly použity donucovací prostředky a dotyčnému byla nasazena pouta. Následně byl předveden ke zjištění totožnosti na Policii ČR,“ popsal vyvrcholení incidentu Petr Zapletal s tím, že při zákroku nedošlo ke zranění a nebyla způsobena žádná škoda na majetku. „Po ověření všech údajů a pochopení vzniklé události byl agresor propuštěn a celý případ bude oznámen správnímu orgánu k projednání,“ uzavřel mluvčí prostějovských strážníků.