Na benzínku rozhodně nepřijela natankovat! Návštěva čerpací stanice může mít vzhledem k pestré nabídce zboží různé důvody. O tom se přesvědčila prodavačka prostějovské benzínky půl hodiny před půlnocí. Dovnitř prodejny vstoupila žena a začala obcházet stojany se zbožím.

 

„Po chvíli vybírání se zdálo, že ji nic nezaujalo a odešla. Její chování přišlo velice podezřelé obsluze benzínky a tak šla po odchodu neznámé ženy zkontrolovat regál s nealkoholickými nápoji. Podezření se potvrdilo a žena opravdu neodešla s prázdnou. Přivolaná hlídka zjistila odcizené dva nápoje VIVA café v hodnotě 90 korun,“ zkonstatoval Petr Zapletal z Městské policie v Prostějové.

Pachatelku nalezli strážníci nedaleko čerpací stanice i s lupem, který měla ukrytý v kabelce. „Nejdříve se snažila všechno zapřít a hlídce uvedla, že nápoje byly zakoupeny jejím kamarádem na jiné benzínce, ale ten účtenku samozřejmě ztratil. Komu zboží opravdu patří, bylo ověřeno naskenováním čárového kódu. Nepoškozené nápoje se vrátily zpět do prodeje. Celý případ byl oznámen správnímu orgánu, kde může být čtyřiadvacetileté zlodějce za takové jednání uložena pokuta do výše 50 tisíc korun,“ uvedl mluvčí prostějovských strážníků Petr Zapletal.