Nečekaný „spolujezdec“ přispěl zásadním způsobem k nehodě. Šofér škodovky se na dálnici u Prostějova zabýval při jízdě vosou, která mu otevřeným okénkem vletěla do kabiny. S otravným hmyzem si však neporadil, ztratil kontrolu nad řízením a havaroval.

 

„V úterý 6. července večer jel mladý řidič ve vozidle Škoda Felicia po dálnici D46 ve směru na Prostějov. Při jízdě mu otevřeným oknem vletěla dovnitř auta vosa. Samozřejmě se jí chtěl zbavit, a proto se ji snažil rukou vyhnat. Jakmile se soustředil na jednu činnost, zřejmě zapomněl na to, že drží volant v ruce a najel vpravo na okraj komunikace, kde narazil do značky. Poté pokračoval dál a sjel přes travnatý pás do pole. Při havárii naštěstí nedošlo ke zranění osob a dechová zkouška proběhla bez závad a s negativním výsledkem,“ sdělila ke kuriózní nehodě Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

Na vozidle byla škoda předběžně stanovena na 15 tisíc korun. „Z naší strany byla nehoda ukončena uložením blokové pokuty řidiči ve výši 500 korun,“ poznamenala ještě mluvčí krajské policie Miluše Zajícová.