Prostějovský bezdomovec si neuvěřitelně vystřelil z policistů a zneužil tísňovou linku 158. Sedmatřicetiletý muž na ni ohlásil, že ho na autobusovém nádraží napadla skupina osob. Vzápětí policejní hlídka přišla na to, že se nic takového nestalo. Muž bez domova se poté přiznal, že to byla sranda. Tento fórek ho může ale stát pořádný balík, hrozí mu až dvousettisícová pokuta!

„V úterý 27. července po půl desáté večer jsme na linku 158 obdrželi oznámení od sedmatřicetiletého muže, že na ulici Vrahovická v Prostějově mělo dojít k jeho fyzickému napadení skupinkou osob, která se stále zdržuje okolo autobusového nádraží. Na dané místo byla ihned vyslána hlídka, která až do uvedené lokality dojela se zapnutými majáky, kde měl dle příslibu napadený počkat,“ informovala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Na nádraží ale nikdo nečekal a skupinka údajných útočníků byla v nedohlednu. „Policisté tedy oznamovatele kontaktovali telefonicky. Ten jim však sdělil, že se nic nestalo, policii nepotřebuje a že to byla pouze sranda. O chvíli později se zjistilo, že autorem bezdůvodného volání na tísňovou linku je místní bezdomovec, který se takto bavil. Událost byla zadokumentována a je šetřena jako přestupek evidovaný v zákoně o elektronických komunikacích a týká se zneužití volání na tísňové číslo,“ sdělila Zajícová s dodatkem, že případ bude předán správnímu orgánu, který může za uvedené jednání uložit sankci až 200 tisíc korun!