Co se tváří bezkonkurenčně výhodně, to může také skončit pořádným průšvihem... O tom se dosti drsným způsobem přesvědčil muž z Plumlovska, který neváhal a ze svých úspor na zahraniční účet poslal celkem 57 000 eur. Slíbených aut se však stále nedočkal a částku dosahující bezmála půldruhého milionu korun už zřejmě také neuvidí. 

Mezi další podvedené oběti internetových podvodů se zařadil důvěřivý muž z Plumlovska. „V polovině července zareagoval na zahraničním inzertním portále na nabídku prodeje vozu značky Mercedes v ceně šestadvacet tisíc eur. Kontaktoval se s prodejcem, který ho odkázal na prostředníka prodeje. Ten vystupoval pod zahraničními internetovými stránkami zabývajícími se prodejem vozidel. U něj projevil zájem o koupi dalšího vozidla značky Mercedes a dvou vozidel značky Audi za celkovou částku jedenatřicet tisíc eur,“ nastínila situaci Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Automobily měly ke svému novému majiteli dorazit do 5. srpna. Nestalo se tak. „Na základě dohody o uvedeném termínu dodání zaslal podvedený muž ve dvou platbách na zahraniční účet celkovou částku sedmapadesát tisíc eur. Do stanoveného data ale nebyla auta doručena a s prodejcem už se nebylo možné spojit,“ vysvětlila Zajícová v těchto případech klasické důvody, proč se poškozený obrátil na policii. Ta nyní celý případ řeší pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu.