Městští strážníci mají práci vskutku rozmanitou: chytají ptáky, zachraňují seniory nebo uklidňují emoce. Právě do třetí kategorie spadá výjezd, který si užili minulé úterý. Přivoláni byli popuzeným mužem, který měl být slovně obtěžován. Důvod, kvůli kterému se rozhodl muž strážníky přivolat, by však městské policisty před započetím výjezdu nenapadl.

Vše začalo v podvečer 10. srpna, kdy na linku 156 přišlo telefonické oznámení o muži, který volajícího slovně obtěžuje. Strážníci neváhali a vyrazili na místo činu. Zde narazili na dva chlapíky, kteří se ocitli ve při.

„Hlídka dorazila na místo určení, kde oznamovatel sekal trávu a zmíněný neznámý mu radil, jak má práci vykonávat,“ popsal neobvyklý případ Petr Zapletal, tiskový mluvčí Městské policie Prostějov. Jak se ukázalo, ne každá rada - ať už je dobře míněná, či nikoli - najde ochotné uši. Což platilo i v tomhle případě. „Toto jeho počínání oznamovateli jednoznačně vadilo,“ konstatoval suše Zapletal. ¨

Nakonec se úsměvný případ odbyl bez pokuty. Škádlení muže nebylo třeba řešit bločkem. „Po zjištění stavu věcí hlídka vyhodnotila, že se o přestupkové jednání nejedná. Za přítomnosti strážníků se pánové rozešli,“ dodal mluvčí prostějovských strážníků.