Na dvě dodávková vozidla zacílili svoji pozornost pachatelé, byť možná i jediný pachatel, na začátku minulého týdne. Zatím neznámý lapka vykradl dvě dodávky ve Vrahovicích a hned nato o deset kilometrů dál v Klopotovicích. Poškození majitelé přišli o majetek za desítky tisíc korun, a to ve druhém případě není ještě škoda na ukradených věcech vyčíslena. Vyšetřovatelé pracují s verzí, že obě dodávky mohl vyloupit jeden a tentýž člověk.

 

Z neděle 22. na pondělí 23. srpna neznámý pachatel vykradl dvě vozidla. „Jestli se jednalo o jednoho a toho samého pachatele, nebo zda spolu případy nesouvisí, je předmětem dalšího šetření,“ potvrdila tuto možnost Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

K prvnímu oznámení policisté vyjížděli v pondělí brzy ráno do Prešovské ulice do Vrahovic. „Okradený muž nám ukázal vozidlo Ford Tranzit, které lapka poškodil, aby se dostal dovnitř, rozbil okno na dveřích. Dírou o rozměru třicet krát třicet centimetrů pak protáhl ruku a otevřel si dveře. Z auta zmizelo pět kufrů značkového elektronářadí a jedna nabíječka. Poškozenému a oznamovateli v jednom způsobil škodu na odcizených věcech za čtyřiadevadesát tisíc korun. Na poškození nebyla újma prozatím vyčíslena,“ uvedla mluvčí krajské policie.

Vzápětí poskytla informace i k druhému případu. Velmi podobnému. „O něco později, ale také v dopoledních hodinách, jsme jeli na oznámení do Klopotovic. Zde si zloděj zpřístupnil vozidlo Peugeot Boxer poškozením zámku ve dveřích. Z nákladového prostoru poté vyndal a odvezl vibrační desku a tlumicí desku. Škoda v tomto případě vznikla společnosti z Prostějova, která si ji doposud nevyčíslila. Oba případy šetříme pro trestný čin krádeže,“ sdělila Zajícová.