Chování, které v neděli 3. října předvedly dvě dívky mladší patnácti let, rozhodně neudělá radost jejich rodičům. Prodavačka módního butiku v centru města je včas načapala při krádeži umělých nehtů a sama je rovněž zadržela. Strážníci pak obě velmi mladé zlodějky předali zákonným zástupcům a o trestu rozhodne správní orgán. Dívky jsou však pro svoji nezletilost nepostižitelné...

 

„V odpoledních hodinách navštívily dvě nezletilé slečny prodejnu s módou v centru Prostějova. Ze stojanu si vzaly zboží a zamířily do převlékací kabinky. Po chvíli obě vyšly společně ven a přes bezpečnostní rámy odešly z prodejny. Prodavačce se chování obou dívek zdálo velice podezřelé a raději šla převlékací kabinku zkontrolovat. Za zrcadlem objevila zasunuté a prázdné obaly od umělých nehtů. Prodavačka se vydala dívky najít a zastihla je u jiné prodejny. Požádala je o vrácení zboží a setrvání na místě do příjezdu městské policie,“ popsal situaci Petr Zapletal, tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

„Hlídka zjistila, že obě dívky odcizily dvě sady umělých nehtů v celkové hodnotě 176 korun, které si uschovaly v batohu. Poškozené zboží nakonec zaplatily. Strážníci kontaktovali rodiče dívek a následně je zákonným zástupcům předali. Výlet na nákupy bude mít dohru u správního orgánu, kterému byla celá událost oznámena pro podezření z přestupku proti majetku,“ dodal mluvčí prostějovských strážníků.