K brutálnímu činu se znaky loupeže došlo minulé pondělí v Hradčanech. Do sporu se dostali dva muži, z nichž ten starší pěstmi a následně kopanci napadl mladšího. Jakmile mladík ležel bezvládně na zemi, rozzuřený rabiát mu ukradl kolo. Policie ale případ šetří „jen“ jako krádež a výtržnictví.

Co přesně se stalo v pondělí 18. října večer v obci Hradčany, šetří policisté ze služebního obvodu z Němčic nad Hanou. „Pětatřicetiletý muž napadl na zastávce v uvedené obci dvaadvacetiletého poškozeného několika ranami pěstí do hlavy. Když mladík pod náporem ran spadl na zem, útočník ho ještě třikrát kopl do horní části těla. Pak mu vzal jeho jízdní kolo značky BMW Freestyle a z místa se vzdálil. Mladík musel po napadení vyhledat lékařské ošetření,“ informovala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

„Na základě oznámení, co se stalo, jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze dvou trestných činů krádeže a výtržnictví s dvouletou trestní sazbou odnětí svobody. Mladému muži vznikla krádeží kola škoda za osm tisíc korun,“ doplnila Zajícová.