Ve středu 27. října to byly už dva měsíce, co v Olomoucké ulici v Držovicích došlo k tragické nehodě. Dopravní policisté zde civilním služebním vozidlem ve velké rychlosti smetli devětašedesátiletou ženu na skútru. Ta na místě fatálním zraněním podlehla. Výsledky šetření smrtelné nehody ovšem nejsou dosud známy.

 

V den neštěstí se mluvčí krajské policie Libor Hejtman vyjádřil v tom smyslu, že seniorka na skútru vyjížděla z vedlejší ulice a nedala policistům přednost. Svědci oslovení Večerníkem však svorně dodávali, že dopravní policisté v bílé Škodě Octavii jeli více než stokilometrovou rychlostí, protože po Držovicích honili jiné auto, jehož řidič spáchal přestupek. „Bohužel policisté v naší obci jezdí často velice rychle a riskantně,“ připustil tehdy i starosta Držovic Jaroslav Studený.

Večerník se tedy po dvou měsících chtěl dozvědět novinky z vyšetřování tragédie, která pobouřila veřejnost. Ale nedozvěděli jsme se vůbec nic...  „Již v minulosti vás kolega informoval, že se případem zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů, proto se s dotazem obraťte na jejich tiskovou mluvčí, nikoli na mne,“ odmítla dotaz Večerníku mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

A sdílnější nebyli bohužel ani v Praze. „Nehodou v Držovicích se stále zabýváme, zatím tedy není nic nového ke zveřejnění,“ odepsala na dotaz Večerníku Ivana Nguyenová, tisková mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů v Praze.

Bohužel ticho po pěšině jsme zaznamenali i z neoficiálních míst. „Uvidíme, s čím přijdou policisté, ale zatím si o tom myslíme svoje,“ sdělili nám svědci. „Bohužel ani já nemám žádné aktuální zprávy z vyšetřování, budeme muset být trpěliví,“ přidal se Jaroslav Studený, starosta Držovic. „Věřím ale, že GIBS celou tragédii pečlivě posoudí a bude zřetelně stanovena vina. Podle mě to bude těžké, paní na skútru zřejmě nedala přednost, ale policisté zase jeli velmi vysokou rychlostí. Vyšetřovatelé mají ale k dispozici záběry z kamery, která je na jednom z domů poblíž místa, kde k neštěstí došlo. Uvidíme, nechme to na GIBS,“ nechce dělat předčasné závěry držovický starosta.