Řidič prostějovské taxislužby má podle všeho lví podíl na záchraně života ženy středního věku. Byla opilá a za jízdy se mu svěřila, že si hodlá sáhnout na život. Taxikář nelenil a okamžitě informoval policii. Možná sebevražedkyně ovšem skončila v poutech a následně také v nemocnici.

„V pondělí 13. prosince v podvečer se na linku 158 obrátil řidič taxislužby s tím, že má obavu o život klientky. Žena středního věku v podnapilém stavu ho požádala o to, aby ji zavezl na nejbližší nádraží. Cestou se mu svěřila, že hodlá skoncovat se životem,“ uvedla Miluše Zajícová, , tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Taxikář však jednal s chladnou hlavou a ženu nenechal u nádraží nedaleko Hluchova vystoupit z vozidla, naopak přivolal policejní hlídku. „S tou ale žena odmítla spolupracovat. Nereagovala na žádnou z výzev, snažila se z místa utéct, pro vulgární výrazy nešla daleko a nechtěla sdělit ani svoji totožnost. Nakonec musela být zajištěna za pomoci donucovacích prostředků a převezena na služebnu. Provedenou dechovou zkouškou jí bylo naměřeno 1,86 promile alkoholu v dechu a skončila v prostějovské nemocnici, kam byla převezena přivolanou zdravotnickou záchrannou službou,“ popsala Zajícová. O dalším osudu opilé ženy už ovšem nesdělila ani slovo.