Tak se konečně dočkáme! Původně v pondělí 11. října 2021 mělo být v Městském divadle Prostějov v rámci přehlídky Aplaus k vidění představení Smrt obchodního cestujícího s Miroslavem Donutilem a Zuzanou Kronerovou. Právě kvůli nemoci hlavního představitele musela být inscenace odložena. Nadcházející středu by však již vše mělo proběhnout bez komplikací.

„Vážení přátelé Aplausu, představení Smrt obchodního cestujícího, které bylo původně přesunuto, se uskuteční ve středu 9. února 2022 v 19:00 hodin v Městském divadle Prostějov. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti,“ hlásí webové stránky marketingové společnosti TK PLUS. Informaci o konání představení i platnosti vstupenek pak potvrdil přímo Večerníku manažer Tomáš Cibulec s tím, že představení je vyprodané.

Jaké je to žít z provizí? Smrt obchodního cestujícího by měla nabídnout silný příběh, při němž divák pocítí smutek nad osudy hrdinů. Inscenace režiséra Michala Dočekala vznikla podle nejslavnějšího dramatu Arthura Millera. Nabídne requiem za sen jednoho obyčejného člověka, který se probouzí ze snu do reality. Snu o úspěchu, popularitě, ocenění, naplnění, rodině jako z reklamy na životní pojištění. Ale Willy Lohman je jen obchodní cestující za volantem otřískaného auta. V rozpadajícím se domě s hypotékou a ledničkou na splátky. Kde skončí jeho jízda čím dál složitějším světem? Komu by ještě prodal vlastní důstojnost? Na sklonku života tak zjišťuje, že dosáhl pouze toho, že pro všechny má větší cenu mrtvý než živý.

Jak si slavní herci povedou na prostějovských prknech, co znamenají svět, bude sledovat Večerník naživo. 

 

00 aplaus inzerce