Třetího letošního koncertu se dočkali příznivci konického Kruhu přátel hudby. I tentokrát se v prostorách zámku představil další talentovaný mladík Ladislav Bilan mladší a místnímu publiku předvedl umění hry na marimbu. O svém nesporném talentu, díky kterému se stal také nejmladším členem Moravské filharmonie a získal řadu dalších ocenění, mezi něž patří také ocenění talent roku Olomouckého kraje za rok 2009, nyní přesvědčil i desítky posluchačů v Konici.

Více než hodinový koncert se publiku velmi líbil a na umělce zaznívala jen slova chvály a uznání. I přes nízký věk (28) má za sebou Ladislav Bilan nespočet úspěchů během studijních soutěží, kde bral řadu ocenění na mezinárodní scéně, ale i třeba turné po Spojených státech s Českým národním symfonickým orchestrem či s Moravskou filharmonií v Číně.

Středeční vystoupení si nenechalo ujít více než pět desítek návštěvníků, kteří zaplnili zámecký sál. Během svého vystoupení zahrál umělec několik skladeb, z nichž byla většina na marimbu, ale hudební umění prezentoval i prostřednictvím malého bubínku. Na závěr vystoupení jeho výkon ocenili diváci mohutným potleskem, který ale nescházel i mezi skladbami.  

„Koncert byl jedním slovem úžasný. I když se někteří z našich stálých návštěvníků obávali, že marimba bude hlučná, tak měli obavy zbytečné. Skladby byly velmi jemné a zvuk opravdu příjemný, řekla bych, že doslova stvořený pro relaxaci. Už jen převoz marimby a její instalace je velice náročný proces a já jsem šťastná, že se nám to všechno podařilo. Konice tak má za sebou v tomto směru úspěšnou premiéru,“ ohlédla se za koncertem Ludmila Nedomanská Kopečná, ředitelka Kruhu přátel hudby Konice.

Po třetím sólovém koncertu se nyní mohou návštěvníci těšit na trojici interpretů v podání Musici Cameralis, kde se v zámeckém sále představí Petr Hojač, Jiří Bělík a Martin Jakubíček už ve středu 6. dubna.