Během uplynulého víkendu zaplnili držovické hřiště nejen místní fotbalisté, ale především králíci, slepice, kohouti, holubi a mnohé další zvířectvo. Tradičně v rámci hodů je zde vystavili chovatelé ze Základní organizace Českého svazu chovatelů Držovice. Výstava přitáhla stovky návštěvníků, ale i kupců, kteří si nějaká ta zvířátka odnesli i domů.

Výstava drobného zvířectva patří v Držovicích už dlouhá léta k neodmyslitelné součásti místní hodové zábavy. Také letos připravili držovičtí chovatelé na fotbalovém hřišti pestrou podívanou. „Pro návštěvníky jsme připravili také letos velkou výstavu drobného zvířectva, kdy jednotlivé exempláře poskytli nejen naši držovičtí chovatelé, ale i tradiční hosté z různých chovatelských organizací z celého Olomouckého kraje. Součástí víkendového programu jsou i různé soutěže v malování zvířátek a děti si tady mohou užít také na trampolíně. Vše pak vyvrcholí v neděli odpoledne tombolou,“ přivítal Večerník Karel Karkan, pokladník ZO Českého svazu chovatelů Držovice a zároveň jeden z hlavních organizátorů akce. „Lidé si zde mohou prohlédnout nejrůznější druhy králíků, drůbeže a holubů. Jednotlivá plemena jsou podrobně popsána u jejich klecí. Například u králíků zde máme ta největší plemena, ovšem i zakrslá, která jsou atraktivní zejména u dětí. Drůbež je tady vystavována také velká, středně těžká i zdrobnělá plemena. Kromě poštovních holubů pak vystavujeme i jiná plemena a rázy a také barevné holuby,“ přiblížil Karel Karkan, kterého už první den výstavy potěšila vysoká návštěvnost. „Během roku pořádáme vícero výstav, ovšem tato je výjimečná tím, že se koná v rámci hodů v Držovicích. Lidé si tak udělají celý den volno a z jarmarku zamíří i s celými rodinami sem,“ podotkl Karel Karkan a zároveň Večerníku sdělil, že také letošní výstava drobného zvířectva je i prodejní. „Jsou tady chovatelé, kteří mají zájem nechat si ocenit svá zvířata a následně je zájemcům prodat. Nebo nakoupit jiná zvířata pro svůj plemenný chov,“ potvrdil Karel Karkan.

Během uplynulé soboty a neděle si tak Držovičtí kromě hodové zábavy užili i perfektně připravené výstavy drobného zvířectva na fotbalovém hřišti v Držovicích.