Už tak bylo plno, když tu hrál Václav Hudeček. Do koncertního sálu konického zámku se uplynulou středu 11. května vtěsnalo bezmála osmdesát posluchačů. Na závěrečném koncertu uplynulé sezóny Klubu přátel hudby vystoupila známá konická klavíristka, učitelka a popularizátorka kvalitní hudby Ludmila Kopečná Nedomanská a její bývalá žačka Veronika Vičarová.

Učitelka a žákyně, bývalé kolegyně z učitelského sboru konické „zušky“ a také dlouholeté dobré kamarádky. To vše jsou klavíristka Ludmila Kopečná Nedomanská a zpěvačka a kytaristka Veronika Vičarová. Obě dámy žijící hudbou opravdu naplno společně vystoupily na Májovém koncertě ve zcela zaplněném sále konického zámku.

V programu představily jednotlivé etapy vývoje hudby od té lidové zpracované Leošem Janáčkem a dále pak z období klasicismu reprezentované W. A. Mozartem či romantismu, kdy tvořil Robert Schumann. Postupně se tak dostaly až k melodiím ze současných muzikálů Bídníci či Jesus Christ Superstar nebo filmovým hitům, mezi něž určitě patří My Heart Will Go On známé z filmu Titanic. Jako přídavek pak zazněla nezaměnitelná árie z opery Rusalka Antonína Dvořáka. „Koncert dopadl nad očekávání, nicméně my jsme si užily už jen zkoušení, kdy se ukázalo, že jsme na sebe dokonale napojené. Nikoliv nadarmo jsem řadu let Veroniku doprovázela na nejrůznějších soutěžích,“ radovala se Ludmila Kopečná Nedomanská, která se s neutuchajícím zápalem věnuje výchově mladých talentů z Konice i okolí stejně jako organizaci koncertů zdejšího Klubu přátel hudby. Její mladší kamarádka pak dráhu kantorky vyměnila za tvorbu autorských hudebních programů určených zejména dětem, případě vystupování s kytarou a vlastními folkově znějícími písněmi. „Naše spolupráce i ohlasy na koncert nám dodaly elán k tomu, abychom se na podzim opět sešly při charitativní akci, jejíž výtěžek poputuje nadaci Dítě v srdci,“ navnadila Kopečná Nedomanská s tím, že uvedená organizace se zaměřuje na rodiny zasažené ztrátou miminka v jakékoliv fázi těhotenství, během porodu či krátce po něm.