Tradiční akce v neméně tradičním prostředí proběhla v Konici i letos. Místní legendy pop-rockové hudby po roce opět potěšily své fanoušky, kteří zaplnili park u konického zámku. Z pravidelné sestavy kapel se také letos podařilo zajistit účast všech, proto se od 18.00 hodiny pařilo, tančilo a zpívalo až do pozdní noci. Rockové legendy tak znovu ukázaly, že ani po letech nestárnou.

Areál se začal plnit už od otevření bran a postupně v parku návštěvníků do pozdních večerních hodin jen a jen přibývalo. Na pódiu se během propařeného večera vystřídalo hned sedm kapel známých nejen na Konicku. Jako první se v letošním roce představila kapela Flames, po které následoval Merkur. Po osmé hodině poprvé na pódiu vystoupila i Gabriela V.G. se svou kapelou, následně se ještě zaskvěla s kapelou Arest, jež program uzavírala.

Během večera nechyběla ani další legendární uskupení Junior, Marasd či Děda Mráz, takže si fanoušci přišli na své. Však se to odráželo na parketu. „V devadesátých letech jsme tím všichni žili a je super, že si to zde člověk může každým rokem pravidelně připomenout. Užil jsem si opravdu všechny kapely a je vidět, že kdo se rockerem narodil, rockerem zůstane,“ hlásil fanoušek Zdeněk, který vzpomněl i na svá mladá léta.

Stejně jako v předešlých letech vedle kvalitní muziky nechybělo nic. Spousta piva i velký výběr pokrmů návštěvníky potěšily, samozřejmostí bylo i něco ostřejšího. Letos akci přálo skvělé počasí, které v posledních letech mírně komplikovalo původně stanovený termín. Především se však opět ukázala skvělá show a v Konici to opět žilo díky těm, kteří hudební zážitky přinášeli už v minulém století. O zábavu mezi vystoupeními se staral Láďa „Sovjet“ Rus a zakladatel akce Tomáš Mamut Grepl.

„Návštěvníci i muzikanti si to stejně jako v každém roce užili, a to je to nejdůležitější. Jsme rádi, že tato tradice má své věrné fanoušky, a už se těšíme na další ročník místních legend,“ hodnotil spokojeně zakladatel tradiční akce Tomáš Mamut Grepl.