V letošním roce oslavila tradiční přehlídka uměleckého přednesu a divadelní poezie už 65. ročník. A program toho nabídl mnoho. Na celostátní přehlídku uměleckého přednesu a divadel poezie se sjeli umělci, jejichž dopolední program patřil každý den recitacím na prknech Městského divadla v Prostějově. V rámci odpoledních děl se přidaly také doprovodné semináře, díky kterým se mohli zájemci zdokonalit ve svém přednesu. Podvečer náležel divadlu a večery provázela hudba na zahrádce Národního domu.

Tradiční akci, která je známá po celé republice, si stejně jako v minulých letech nenechal ujít ani primátor města Prostějova. „Wolkrův Prostějov má úctyhodnou tradici. K 65. ročníku se dopracoval díky konkrétním lidem, a to jak na straně organizátorů, tak i vystupujících. Jak jsem řekl na slavnostním zahájení festivalu, Wolkrův Prostějov stále existuje díky zájmu lidí z celé České republiky, kteří usilují o možnost zde účinkovat. Dokud ten zájem potrvá, nemusíme se o Wolkrův Prostějov bát. Za naše město mohu slíbit, že akce bude mít nadále naši podporu a rádi se na ní budeme podílet," prozradil primátor František Jura.

Středeční program zahájili nejmladší recitátoři, odpoledne patřilo již tradičně odborným seminářům a na prknech Městského divadla se představila hned dvě divadelní představení v průběhu odpoledne. Nejprve přišla na řadu Klec bez mříží od souboru Ratataverita a následovala Čtveřylka vrahounčinu od souboru V.E.M. 3 ROHLÍKY. O večerní program na zahrádce Národního domu se postarala skupina Hm…, která předvedla řadu žánrů a pobavila všechny návštěvníky.

Ve čtvrtek dopoledne se dostali ke slovu opět recitátoři z nejmladších kategorií, a i odpolední program seminářů zůstal téměř nezměněn. Podvečer přinesl dvě soutěžní divadelní inscenace. Nejprve se hrou Viktorka vystoupil spolek Convivium v kulturním sále Duhy a o hodinu a půl později s inscenací Svatá hlava v Městském divadle spolek Divadlo my z Plzně. Večerní koncert kapely Wierdsky musel být zrušen kvůli nepříznivému počasí, které odpoledne Prostějovem prošlo.

Pátek opět patřil recitátorům, tentokrát z kategorie starších, samozřejmostí byly i semináře. Odpoledne se představil soubor Bezejména s další soutěžní hrou, tentokrát o životě v KLDR na motivy Niny Špitálníkové. Večerní program zpříjemnil na zahrádce národního domu koncert kapely MarZ a závěr patřil ještě druhému divadelnímu představení, kdy soubor D3 vystřihl svou inscenaci Zrzek.