Program Prostějovského léta 2022 je opravdu velmi bohatý a určitě si přijdou na své milovníci nejrůznějších hudebních žánrů. Hned z prvního vystoupení budou mít určitě radost fanoušci z mladší generace, protože celý koncertní program kulturního léta zahájí ve středu 20. července zpěvák Pavel Callta.

Třiatřicetiletý zpěvák nevystupuje v Prostějově poprvé, ovšem ve středu 20. července ve 20.00 hodin se mu dostane cti zahájit celý program Prostějovského kulturního léta. „Osobně se mi písničky Pavla Callty velmi líbí, mnohé z nich jsou velice romantické. Jen připomínám, že součástí jeho koncertu bude i vystoupení prostějovské kapely Něco mezi a na své si přijdou i děti, pro které je během večera na prostějovském náměstí připravena spousta soutěží. Ty zajišťuje Ekocentrum IRIS,“ podotýká Milada Sokolová, náměstkyně primátora Prostějova pro kulturní oblast.

Další nádherný večer na náměstí T. G. Masaryka pak strávíme ve středu 3. srpna, kdy se na koncertním pódiu představí kapela Stracené ráj. „Tuto skupinu zbožňují mnozí Prostějované a jsem velice ráda, že se kapela do našeho města po čtyřech letech znovu vrací. Její hanácký bigbít je naprosto senzační,“ pochvaluje si Milada Sokolová s dodatkem, že předkapelou Straceného ráje bude prostějovská skupina Keks a Ekocentrum IRIS i během tohoto večera 3. srpna připravilo pro děti soutěže v rámci zajímavého poznávání přírody.