Kde je voda, tam je život! K dalšímu potvrzení této nesporné pravdy došlo uplynulý pátek 8. a sobotu 9. června u Podhradského rybníka, kde se konal úvodní díl letošního seriálu akcí rodinného festivalu u vody Přehrady Fest. V rámci něj vystoupila celá plejáda populárních hudebníků v čele se skupinami Jelen a Mirai. Návštěvnost byla více než solidní.

Jednu z největších akcí letošního léta už má region úspěšně za sebou. Velkou premiéru v kempu Žralok zažil Přehrady Fest, který nabídl rodinnou pohodu u vody. Vše v pátek od 16:00 hodin odstartovala kapela No Heroes následovaná písničkáři Voxelem a Pekařem, kapelou Jelen a hudebníkem Votaano. V sobotu se pak jako první na pódium vyhoupl zpěvák Jakub Děkan, kterého vystřídal písničkář Pokáč, kapely UDG a Mirai, aby vše zakončil rapper s vietnamským kořeny Renne Dang.

Největším tahákem však byla určitě kapela Mirai, která přišla na řadu v sobotu po půl desáté večer. Ta je lidem z regionu známá více než dobře, před čtyřmi lety vystupovala na nedaleké pláži U Vrbiček, o rok později se stala součástí programu Prostějovského kulturního léta. K jejímu nejkomornějšímu a zároveň však také nejpříjemnějšímu vystoupení patřil loňský „volný“ koncert v prostějovské kavárně ve Špalíčku. Tentokrát hudebníci skupiny Mirai předvedli show, v níž rozhodně nešlo „pouze“ o hudbu. Zásadní roli při ní hrála také interakce s publikem. Nikoliv náhodou tak k jednomu z vyvrcholení koncertu patřilo, když se zpěvák Mirai Navrátil a náhodně vybraná posluchačka Lenka vrhli na gumových nafukovacích člunech pod pódium, kde posléze pluli po zdvižených rukou davu fanoušků a fanynek. Chybět nemohla ani světelná show se stovkami rozsvícených mobilů či píseň, při níž měli posluchači obejmout ramena svého souseda. „Na této kapele jsem byl, když hrála U Vrbiček. Její písničky jsou víceméně stále stejně popově jednoduché a přímočaré. V čem však udělala velký posun, tak to je množství vydané energie na pódiu a zejména práce s publikem. S ním si fakticky dělala, co chtěla,“ zhodnotil David Mahdal z Prostějova. 

Seriál akcí Přehrady Fest se na konci července přesune na Vranov. V srpnu pak bude pokračovat v Seči a Veselí nad Lužnicí. „Pevně věřím, že se do Plumlova příští rok opět vrátíme,“ vzkázal za organizátory Tomáš Staněk z pořádající agentury RedHead Music.

Zahálet v příštích dnech i týdnech rozhodně nebude ani kemp Žralok. Už nadcházející pátek se do Plumlova začnou sjíždět účastníci jedinečné VAN & TRUCK SHOW. V sobotním programu přehlídky nablýskaných náklaďáků se lidé mohou mimo jiné těšit například na sexy myčku, vše pak vyvrcholí ohňostrojem.