Tak to byla jízda, dámy a pánové! Sobotní druhý díl rockového festivalu Rock Maier Fest na pláži U Vrbiček na plumlovské přehradě v režii umělecké agentury HIT trade přilákal jednu z největších návštěvností diváků v patnáctileté historii této akce.

Při letošním Rock Memory Of se na pódiu postupně vystřídalo pět prostějovských kapel, které pamětníci znají z jejich vystupování už za dob hluboké komunistické totality. Vzpomínalo se také na jednatřicet muzikantů, kteří v minulých letech opustili tento svět, a nezapomnělo se ani na dlouho dopředu avizovanou charitu.

Od osmnácté hodiny až hluboko přes půlnoc patřila v sobotu pláž U Vrbiček na plumlovské přehradě starému dobrému rocku. Postupně se na pódiu vystřídaly kapely ATD, Plus, KEKS Quercus a sobotní Rock Memory Of stylově zakončila kapela Kontakt. To vše před publikem čítajícím zhruba tisícovku diváků, což pochopitelně potěšilo nejen organizátory. „Rock Memory Of je vždy ta nejlepší a největší akce podobného typu na Prostějovsku a její návštěvnost může poznamenat maximálně špatné počasí. Za sobotní návštěvnost já osobně dávám palec nahoru,“ poznamenal po akci Večerníku Petr Zlámal, ředitel pořádající agentury HIT trade.

V sobotu ze sebe prostějovské kapely „vymáčkly“ doslova vše, co v nich je, a získaly si srdce příchozích diváků. „Souhlasím, všechny vystupující kapely odvedly maximální výkon a každá z nich své představení obohatila o profesionální přístup a nasazení. Nemá smysl jmenovat toho či onoho, všichni zahráli super, což ocenili diváci dlouhotrvajícím potleskem a vyvoláváním jmen kapel. Žádná z nich neukončila své vystoupení bez toho, že by si návštěvníci žádali ještě jednu píseň,“ potěšilo Petra Zlámala, kterého se Večerník ještě zeptal, jak hodnotí celkovou úroveň sobotního Rock Memory Of. „Bylo to hlavně o vzpomínání na staré časy a dobu takzvaných malin nezralých. Navíc jsme si všichni vzpomněli na zesnulé kamarády muzikanty. Když kolega moderátor na pódiu četl jména všech jednatřiceti rockerů, kteří už bohužel nejsou mezi námi, bylo to hodně dojemné. Ale nebylo to jen o vzpomínkách, současní muzikanti hráli jako za mlada! Takže jako hlavní organizátor musím vyjádřit obrovskou spokojenost s akcí, v sobotu si prostě vše sedlo. Velké poděkování patří návštěvníkům, kapelám, marketingovým partnerům a také Kamilu Řezníčkovi za skvělý zvuk všech kapel,“ podotkl Petr Zlámal. Jak ještě dodal, brzy se příznivci rockových skupin mohou těšit na další akci, kterou zajišťuje umělecká agentura HIT trade. „Letos nás ještě čeká jedna velká tradiční událost, která posloužila spoustě ostatních organizátorů k podobným akcím. Tou bude GULÁŠ ROCK FEST, který bude opět U Vrbiček, a to v sobotu 13. srpna od 15.00 hodin. Je to zároveň pozvánka pro ty, kteří se chtějí akce účastnit jako výrobci nebo prodejci gulášů všech forem. Kromě gulášů bude program zaměřen pro všechny generace, připraveny budou seskoky parašutistů, nafukovací atrakce, přehlídka hasičů a podobně. Jako vždy půjde o program pro celé rodiny s tím, že děti do 12 let budou mít vstup zdarma,“ uzavřel Petr Zlámal, ředitel umělecké agentury Hit trade.