Loni první ročník s jednodenním programem, letos již Profest Country festival nabídne muziku po celé dva dny. Nádvoří prostějovského zámku a prostor před kinem Metro 70 se rozezní country hudbou nadcházející pátek 5. a sobotu 6. srpna. Uslyšíte některé z kapel, které na festivalu vystoupily už minulý rok, současně ale na pódiu zahraje i spousta nových skupin. Připraven bude také doprovodný program.

Statutární město Prostějov, Duha – Kulturní klub u hradeb, Martin Soldán z Tres Soldanos a kino Metro 70 pořádají druhý ročník Profest Country festivalu. Oproti loňsku bude tentokrát dvoudenní a nabitější. „Myslím, že se návštěvníci mají opravdu na co těšit a já osobně jsem nesmírně ráda, že nádvoří zámku skutečně ožívá. Páteční program se bude odehrávat jak na nádvoří zámku, tak před kinem Metro 70. Celkem vystoupí devět hudebních skupin nejen z Prostějova, ale i z celé republiky, připraveno je vystoupení country tanečníků,“ říká náměstkyně primátora Milada Sokolová.

V plánu je vystoupení Strejda Bábek band z Prostějova, Goodwill Bluegrass band z Ostravy, Prolom z Prostějova a Olomouce, Taverna z Prostějova a Brna, Drops z Karviné, The(y) Wanted z Černé Hory, česko-americké Dobré ráno Blues band, Frankie & the Deadbeats z Prahy a na závěr Tres Soldanos z Prostějova.

Kromě toho bude připraven i bohatý doprovodný program v „americkém motorkářském stylu“. Před zámkem budou vystaveny motocykly a americká auta. „Návštěvníkům nabídneme i mobilní studio rádia Beat a promítání filmu o Route 66. Zdeněk Jurásek, šéf České asociace Route 66 a Rádia 66, ale především chlapík, který splnil sen stovkám českých motorkářů, sám projel slavnou Mother Road dvakrát na kole a zorganizoval desítky výprav na tuto ikonickou silnici v sedle legendárních strojů Harley-Davidson. Se svými zážitky a zkušenostmi z početných cest (nejen po USA) se s diváky přijede podělit v pátek 5. srpna na promítání svého filmu Route 66, jedna jízda nestačí. Pokud přesto nestihnete páteční film, budete mít ještě jednu možnost se s tímto výjimečným mužem seznámit. V sobotu 6. srpna bude vysílat ze svého mobilního studia Rádia 66 přímo z nádvoří prostějovského zámku,“ zve nejen kulturní fajnšmekry Pavla Vašková, vedoucí oddělení DUHA.   

 

31 letak country