Hodové oslavy za sebou mají v Klenovicích a v letošním roce si je všichni opět znamenitě užili. Tradiční vydařené sobotní zábavě přálo i jinak nevlídné počasí. V neděli přišel zlatý hřeb, kdy se od 15.00 hodin představil v kulturním domě Vladimír Hron, který diváky bavil svou Abecedou hvězd. Řada známých hitů doplněná skvělým humorem okouzlila zcela zaplněný sál, kde nezůstalo jediné místečko volné. Nikomu tak ani nevadilo, že se vinou špatného počasí musela akce přesunout z venkovního posezení dovnitř.

Nikdo z těch, kteří na tuto nevšední akci do kulturního domu dorazili, rozhodně nelitoval. Vladimír Hron předvedl své hudební schopnosti, ale také osobitý humor a diváky bavil od začátku do konce. K žádné z písní od známých autorů samozřejmě nechyběl konkrétní příběh a krátké vtažení do děje, po kterém ale vždy následovala i řada komických momentů. S chutí se do povídání komika zapojovalo i publikum, se kterým to výborně ladilo.

V rámci hudby nezůstalo jen u nejznámějších českých interpretů, ale na řadu přišlo i představení světových hvězd. Návštěvníci se tak dočkali Vladimíra Matušky, Karla Gotta, ale i třeba kapely Queen či romské hudby. To vše doplňoval komik humorem sobě vlastním, kde se jednalo především o improvizaci. Neměl problém si tak k sobě přizvat i diváky ze sálu, se kterými předváděl různé taneční kreace či skeče a diváci se při nich náramně bavili. Nově příchozí také zvládal pravidelně zdravit a rád si pohovořil i s těmi, kteří si museli odskočit. „Jestli vám můžu poradit, tak běžte pořád dozadu, pak doleva a následně to poznáte podle počtu much,“ radil se smíchem jedné z divaček.

Salvy smíchu tak zněly ze sálu kulturního domu všemi směry a znamenitou show přítomní oceňovali. „I já jsem si to moc užil a opravdu dlouho jsem se takto nebavil. I lidé, kteří dorazili a zaplnili kulturák, byli spokojení, mám zatím samé pozitivní reakce. Jsme rádi, že se podařilo takovou akci uspořádat, určitě na ni budu ještě dlouho vzpomínat,“ prozradil k ní starosta obce Stanislav Cetkovský, který si show také nenechal ujít.

Kromě vystoupení Vladimíra Hrona se toho v Klenovicích v rámci hodů dělo mnohem víc. „Fotbal chlapci bohužel prohráli, navíc se nám zranili dva kluci, což hodně mrzí,“ doplnil starosta, který je také předsedou místního fotbalového klubu. Ohledně dalších akcí už byl ale daleko více spokojený. Kromě nedělního vystoupení si pochvaloval i sobotní zábavu, kterou pořádali místní hasiči. „Zaplaťpánbůh tam nám počasí ještě relativně přálo. V neděli už to bylo horší, ale to jsou zkrátka věci, které neovlivníme. Doufám, že i tak si letošní hody naši občané užili plnými doušky, a věřím, že na ně navážeme i v rámci dalších akcí,“ dodal závěrem Stanislav Cetkovský.