V rámci Prostějovského léta proběhla již řada kulturních akcí, přitom mezi ty nejviditelnější patří bezesporu koncerty hvězd české hudební scény. Kromě nich můžete zajít toto úterý také na divadelní představení Podskalák, které uvede Moravské divadlo. Nebude se však odehrávat v uzavřených prostorách, jak byste čekali, nýbrž v Kolářových sadech!

Co se týče divadla, bylo během letošního Prostějovského léta možné vidět na nádvoří zámku pouze loutkové představení spolku Pronitka O čertici Gvendolíně určené dětem. Dospělí si jednu divadelní inscenaci užijí nyní v místním parku. Není to přitom poprvé, co se v rámci Prostějovského léta něco podobného koná.

„Po loňském úspěšném představení, které se odehrálo v Kolářových sadech s titulem Noc na Karlštejně, jsme opět vstoupili do jednání s vedením Moravského divadla Olomouc. Vycházeli jsme z toho, a bylo to báječné, že si lidé zazpívali společně známé melodie, tudíž jsme opět hledali titul, který by byl pro toto vhodný. Moravské divadlo proto přijede s představením Podskalák, jež zdobí známé české melodie Karla Hašlera. Připomeneme si evergreeny jako Ta naše písnička česká nebo Až já půjdu do nebe a nepochybuji o tom, že do publika vnesou pozitivní energii,“ sdělila náměstkyně primátora pro kulturu Milada Sokolová.

Máte se tedy opět na co těšit! Vše vypukne v 19.00 hodin.

 

KDY: ÚTERÝ 30. SRPNA, 19:00 HODIN

KDE: KOLÁŘOVY SADY, PROSTĚJOV