Již za tři dny to vypukne! Do regionu nikoliv poprvé zavítá známý český zpěvák Michal David, jehož koncert bude bonusem Prostějovského léta 2022. Můžete se těšit na jeho slavné hity, s nimiž vystoupí na náměstí T. G. Masaryka již tento čtvrtek 8. září od 20:00 hodin. Doprovodí jej kapela Kvatro. Přitom na uvedený koncert, stejně jako tomu bylo u těch předchozích v rámci Prostějovského léta, bude vstup zcela zdarma.

Zpěvák Michal David je u nás na hudebním poli známou postavou. Začátkem září budete moci na hlavním náměstí navštívit jeho koncert, tento hitmaker nicméně, jak sám říká, do Prostějova nepřijede poprvé. „Mám velmi rád Moravu, zvlášť Prostějovsko, kde jsem už několikrát také hrál. Mám manželku z Přerova a to je kousek, takže i okolí znám poměrně dobře,“ prozradil. Kapela, s níž bude v rámci Prostějovského kulturního léta vystupovat, má rovněž minimálně některé své kořeny v našem okresním městě. „V Prostějově bydlí klávesák z mé kapely Kvatro Radek Moudrý,“ doplnil David. V našem městě se však nejčastěji objevoval v rámci různých tenisových akcí.

Během Prostějovského kulturního léta jste měli možnost mimo jiné zajít na další koncerty známých hudebníků, jako je Pavel Callta, Stracené Ráj, Olympic a Václav Noid Bárta. Posledním vystoupením a jakýmsi vyvrcholením má být právě koncert Michala Davida a jeho kapely Kvatro. „Jsme velice rádi, že můžeme ve městě přivítat tohoto umělce, který nedávno oslavil své životní jubileum. Michal David, který vydal celkem 16 sólových alb, si večer s kapelou Kvatro dne 8. září užije spolu se svými fanoušky a návštěvníky centra,“ uvedl primátor František Jura. „Koncert Michala Davida je rozloučením s prázdninami, pomyslnou tečkou za letním kulturním programem,“ dodala náměstkyně pro kulturu Milada Sokolová. Právě proto, že vystoupení proběhne v rámci programu Prostějovského léta, bude vstup na něj zdarma.

Michal David je zpěvák, producent a skladatel. Je označován za největšího českého hitmakera, přitom jeho písně z osmdesátých let patří mezi ty nejoblíbenější a nejvyhledávanější. Jeho hudbu si lidé mohou pamatovat z filmů, mezi ty nejznámější patří třeba Discopříběh nebo Láska z pasáže.

Na exkluzivní rozhovor s hvězdou české pop-music se můžete těšit již v tomto vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 5. září!

 

36 david letak