Dobrá zpráva pro všechny, kteří měli tak nabité léto, že dosud nestihli navštívit největší prodejní výstavu světoznámého fotografa Jana Saudka a jeho manželky Pavlíny na plumlovském zámku. Pro obrovský zájem návštěvníků byla výstava prodloužena až do neděle 2. října.

Jedinečná výstava Saudkovi na zámku ozvláštňuje plumlovský zámek od začátku letošního června. Návštěvníci na ní najdou zhruba padesát Saudkových děl. Konkrétně jde o méně známé fotografie z 80. a 90. let minulého století. Ručně kolorovaná díla jsou plná erotiky a sexu. Vůbec poprvé pak Jan Saudek vystavuje se svojí manželkou, novinářkou a fotografkou Pavlínou, s níž má tři děti. Ta se prezentuje zhruba třiceti snímky, které vznikly z nového představení oblíbeného pražského cirkusu La Putika, a také několika portréty.

„Zájem lidí o výstavu je stále takový, že po dohodě s manželi Saudkovými jsme se rozhodli ji o měsíc prodloužit,“ potvrdil galerista Jindřich Skácel, který mimo mnoha jiného stál rovněž za loňskou veleúspěšnou výstavou Jana Saudka ve Špalíčku prostějovského muzea.