S nabídkou nové divadelní sezóny vchází Městské divadlo v Prostějově s nadějí, že se prostějovský divák chce kochat, nasávat, překvapovat, atakovat divadelními DIVy. To vše může činit ve vybrané společnosti hereckých osobností, mezi které nepochybně patří David Matásek, Iva Janžurová, Martin Hofmann, Linda Rybová, Jitka Smutná, Sabina Remundová, Zlata Adamovská, Ilona Svobodová, Miroslav Táborský a mnoho dalších. Zájemci se mimo jiné mohou těšit také na tradiční podzimní divadelní festival Aplaus.

Nadcházející divadelní sezóna 2022/2023 nese podtitul Divadlo je div! Během následujících měsíců nabídne pestrou paletu komediálních, dramatických, tanečních i hudebních titulů, které patří k tomu nejlepšímu, co vzniká na českých jevištích. Diváci se mohou těšit na původní divadelní hry, oceněné inscenace, autorské projekty, divadelní hity a bestsellery. Nabízí výběr z komediálních titulů představujících nejkvalitnější zábavu aktuální české divadelní scény.

A chybět nebudou ani tituly klasiků – Čapkova Matka a Schillerovy Úklady a láska.

Přivítáme výjimečné herecké osobnosti Davida Matáska, Ivu Janžurovou, Martina Hofmanna, Lindu Rybovou, Jitku Smutnou, Sabinu Remundovou, Zlatu Adamovskou, Ilonu Svobodovou, Miroslava Táborského a mnoho dalších.

Mimopražské divadelní soubory přijedou z Pardubic, Hradce Králové, Šumperka, Mladé Boleslavi, Uherského Hradiště a Ostravy. Abonentní koncerty budou plné vážné hudby, nebude však chybět i jazzová lahůdka. Nejmenší diváky čeká pohádkový Čtyřlístek s veselými a kouzelnými inscenacemi.

Podivuhodný podzim již tradičně přichází s divadelní přehlídkou Aplaus a mezinárodním projektem Noc divadel. „Na novou sezónu se upřímně těším z mnoha důvodů. Po dvou letech bude konečně plnohodnotná, tedy pro všechny skupiny. Nabídka je tak zajímavá a pestrá, že vybrat si není lehké. Moje srdcovka je Divadlo pod Palmovkou. A když si k tomu přidám třeba ještě Bezruče z Ostravy, Pražský komorní balet nebo Činoherní klub, už se nemůžu dočkat!“ svěřila se ředitelka Jana Maršálková.

Předplatné divadelních skupin obsahuje pět mimořádně zajímavých titulů a má mnoho výhod. Cena vstupenky je v něm výrazně nižší ve srovnání s běžnou cenou vstupenky, předplatitelská průkazka je přenosná, můžete ji darovat nebo zapůjčit jiné osobě a pro abonenty skupiny A, B, 5N, 5P je nachystán bonus v podobě slevy 100 Kč při koupi vstupenky na představení z jiné divadelní skupiny.

Prodej nového abonmá pro čtyři divadelní skupiny, cyklus abonentních koncertů, pohádkové předplatné pro děti a rodiče Čtyřlístek po letní pauze pokračoval od pondělí 8. srpna, kdy začal i prodej všech nevyzvednutých míst. Skončit má už tento čtvrtek 8. září.