Městská knihovna Prostějov si pro vás na tento týden připravila přednášku i výstavu. V pondělí 12. září v 17:00 hodin se bude hovořit o židovských politických stranách v Prostějově za první republiky. Ve středu 14. září taktéž od 17:00 hodin zase budete moci zajít na výstavu obrazů amatérských výtvarníků z Prostějovska zachycujících přírodu.

Prostějovská Městská knihovna místním neustále nabízí zajímavý a různorodý odpolední program. Ne jinak tomu bude i tento týden. V pondělí tam vystoupí politolog Petr Sokol, který posluchače seznámí s dosud málo zpracovaným tématem vzniku a působení židovských politických stran v Prostějově za první republiky. „Hovořit bude například o Robertu Sonnenmarkovi, Gustavu Zweigovi nebo Alexandru Bratterovi. Na pořad přijde i porovnání postavení židovského obyvatelstva v Rakousko-Uhersku a poté v nové samostatné Československé republice,“ zvou pracovníci knihovny.

Následně ve středu přijde na řadu vernisáž výstavy obrazů amatérských výtvarníků z Prostějovska s názvem Poetická příroda. „Členové dvou výtvarných kruhů PaedDr. Květy Snášelové představí práce malované technikou akvarelu a pastelu,“ doplňují. Výstavu bude možné navštívit v Galerii Na Půdě knihovny až do konce října. Tak neváhejte a určitě alespoň na jednu z akcí zavítejte!