Dlouho očekávaný a také ze všech stran propíraný koncert největšího českého hitmakera ve čtvrtek večer zcela zaplnil prostějovské náměstí. Kdo chtěl získat místo těsně pod pódium, musel tak učinit s velkým předstihem, jinak byl bez šance.

Přesně ve 20.00 pak začala více než hodinu a půl trvající show, při které to na náměstí žilo, jak se na akci tohoto typu sluší a patří. Při známých hitech se tančilo i zpívalo a spokojené publikum se rozcházelo krátce před desátou hodinou. Ani slabý déšť nikomu z návštěvníků večer neznechutil, všichni vydrželi až do konce. „Moc vám děkuji, byli jste skvělí a jsem rád, že nás od tohoto skvělého večera neodradilo ani počasí. Vidím, že jste na něj dobře vybavení,“ děkoval publiku populární zpěvák i skladatel.

Už od chvíle, kdy město zveřejnilo termín koncertu Michala Davida, bylo jasné, že přijede „šoumen“. A čtvrteční zářijový večer to jednoznačně potvrdil. Již půl hodiny před koncertem bylo na náměstí plno a s místem před pódiem se pozdější příchozí museli rozloučit. Do centra ale přicházely další a další davy, tudíž krátce před dvacátou hodinou už bylo zaplněno každé místečko až po Zlatou bránu. Na pódiu se nejprve ukázali zástupci statutárního města Prostějov s krátkou zdravicí a pak už začala dlouho očekávaná show.

Také Michal David na úvod všechny pozdravil a zvolil píseň Právě začínáme, kterou zahájil své vystoupení. Během první hodiny zazněla celá řada songů a hitmaker pravidelně střídal ty pomalejší s rychlejšími diskotékovými hity. Nechyběly tak například songy jako Každý mi tě lásko závidí či Nenapovídej, se kterým vyhrál zpěvák soutěž Intertalentu. Mezi pomalejšími „ploužáky“ pak vystřihl řadu svých svižnějších hitů a fanoušci dávali průchod spokojenosti tanečními kroky i zpěvem. Drobná výtka v publiku zazněla. „Trochu mi přišlo, že na začátku zlobil zvuk, ale postupem času to vychytali,“ řešila dvojice kousek od radnice. 

Po necelé hodině připomněl zpěvák slavné výročí pětatřiceti let od prvního dílu Discopříběhu a spustil velkou show. Během následujících dvaceti minut zněl mix nezapomenutelných hitů z legendárního českého snímku. „Na tom jsem vyrůstala a pevně jsem věřila, že něco takového přijde. Nechyběl žádný z hitů, na které jsme tenkrát pařili. Je to skvělý zážitek, hlavně pak nostalgie k dobám mých studií,“ vracela se jedna z návštěvnic k této pasáži. A následovalo připomenutí dalšího známého českého snímku Láska z pasáže, opět nechyběl mix dalších šlágrů a fanoušci hltali každou notu, každé slovo. A v odlehlejších částech náměstí, kde bylo více prostoru, se tancovalo.

Závěrečná pasáž koncertu pak nabídla největší diskotékové písně. Nechyběla tak klasika jako Děti ráje, Non-stop, Decibely lásky a fanoušci na zaplněném náměstí ze všech stran si i přes déšť ještě vynutili přídavek a dočkali se dalších songů. Někteří z nich pod deštníky, nechyběly ani pláštěnky, ale místa neopouštěli.

„Jsem ráda, že i přes to slabší mrholení v závěrečné části si naši občané nenechali tento svátek pokazit a bavili se až do konce. Musím přiznat, že i já jsem si koncert velmi užila. Tím, že jsem vyrůstala doma se staršími sourozenci, tak jsem hudbu Michala Davida poslouchala od útlého dětství. Slyšet ji takto na živo, navíc když návštěvníci sborově zpívali, celé náměstí hudbou žilo, tak to mi upřímně nabíhala i husí kůže,“ vyslovila se ke koncertu náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Poslední bonusový koncert Prostějovského léta si užil i primátor města František Jura. „Náměstí jsem obešel několikrát a viděl jsem spoustu spokojených návštěvníků, kteří zpívali napříč generacemi. Od těch nejmladších až po ty nejstarší. Michal David ukázal, že je českým hitmakerem číslo jedna. I ti, kteří měli negativní komentáře, tak si myslím, že včera mohli dorazit a vidět, jak se lidé bavili. Za mě to byla skvělá tečka letošního Prostějovského léta. Náramně se vydařila, na náměstí to žilo,“ dodal.