Netradiční, ale o to vítanější kulturní zážitek si nejen pro své občany připravili v Určicích. V místní sokolovně známý český herec a komik uvedl své zábavné představení Tváře Petra Rychlého. A návštěvníky, kteří vyprodali sál, rozhodně nezklamal. Příchozí se dozvěděli celou řadu zajímavostí, vyslechli různé perličky z natáčení i humorné scénky, a také si společně s oblíbeným hercem zazpívali. Pozitivní ohlasy nejen od protagonisty, ale i všech návštěvníků jen podtrhují, že se akce skutečně vydařila.

Sál sokolovny se zaplnil už před devatenáctou hodinou a představení trvající více než hodinu a půl diváky jednoznačně nadchlo. Nikdo z přítomných nelitoval. „Myslím si, že pro všechny to bylo velmi příjemné odreagování v dnešní hektické době a jsem ráda, že lidé odcházeli domů povzneseni. Dorazilo mi hned i pár zpráv, že pozvání Petra Rychlého byla skvělá volba a ve čtvrtek mi dokonce kamarádka Danuška z Krumsína dovezla kytičku za to, že se konečně díky skvělému představení na chvíli odreagovala a dokázala vypnout v této náročné době, což člověka potěší. Největší zásluhu na tom má ale vedení obce v čele s panem starostou, kteří pravidelně podporují kulturu v naší obci,“ přidala své postřehy kulturní referentka obce Lenka Buřtová.

Všechny návštěvníky pak potěšila především hercova vstřícnost a ochota, což potvrdil i starosta obce Petr Kouřil. „Pan Rychlý byl ochotný a zcela otevřený, což jsou velmi cenné vlastnosti u takto známých lidí. Jsem velmi rád, že jsem s ním mohl prohodit pár slov, stejně jako další návštěvníci. Jednoznačně jsme si jeho skvělé vystoupení užili,“ doplnil starosta obce.

Nadšený z publika v Určicích byl dle slov pořadatelů i sám herec, který nejvíce kvitoval, že se publikum nebálo zapojit do konverzace a v závěru představení si s ním i zpívalo. „Svěřil se nám, že často na to zůstane chudák sám, ale tady rezonoval celý sál, z čehož byl i trochu překvapen. Bylo patrné, že všechny návštěvníky dobře bavil, tak mu to chtěli oplatit. Jsem přesvědčená, že v podobných akcích pro občany budeme pokračovat i nadále,“ doplnila Buřtová.