Moravské divadlo Olomouc zavítalo do Otaslavic s tragikomedií Když se zhasne. Počasí sice neumožnilo představení odehrát v areálu farské zahrady, ale přesun do místní sokolovny nikoho z příchozích rozhodně nemrzel. Vtipné dialogy, humorné hlášky a skvělé scény více než hodinu a půl trvajícího představení zvedaly diváky ze sedadel a nejednou rozesmály zaplněný sál.

Komedie Když se zhasne Moravského divadla Olomouc slibuje skvělou zábavu od začátku až do konce představení. A tento slib skutečně plní! Dějová linka je sice poměrně banální, leč geniální. Tento komediální počin, který pochází z pera dvojice autorů Michaely Doleželové a Romana Vencla, určitě rozesměje každého z návštěvníků. A nejinak tomu bylo v Otaslavicích. Hlavní protagonisté Nina a Trevor podepsali předmanželskou smlouvu s klíčovou podmínkou. Kdo požádá o rozchod, přijde o veškerý majetek. Výjimka má nastat pouze v případě, že by jeden z partnerů toho druhého podvedl. A k tomu má dojít právě na pořádaném vánočním večírku. A kdy se Nina s Trevorem dozvědí, že se jim to povedlo? No přece Když se zhasne! 

Inscenace plná komických gest a vtipně tvořených dialogů diváky bavila, navíc se v divadelní hře neobjevilo jediné hluché místo. O skvělé herecké výkony se postarali Roman Vencl a Jan Ťoupalík a herečky Vendula Nováková a speciální host Michaela Kuklová. Na první pohled by se mohlo zdát, že půjde o dost nudnou party, ale vánoční večírek této čtveřice se proměnil na bitevní pole, které opravdu rozvodem skončilo, i když za zcela jiných podmínek, než by všichni čekali.

Specialitou Moravského divadla je, že v rámci vystoupení mimo domovskou scénu dochází k mírné úpravě dialogů. A právě ty herci neváhali aplikovat na místní obec i blízké okolí, což na diváky jednoznačně zabíralo. V neposlední řadě byla inscenace také prošpikována různými narážkami na současné i minulé společenské či sportovní kauzy a na paškál si herci vzali i slavné filmy a seriály.

Diváci v zaplněném sále se tak při středečním večeru náramně pobavili a ocenili herce dlouhým potleskem ve stoje. Po představení, kterého se neúčastnili jen místní, ale i řada přespolních, tak odcházeli všichni více než spokojení. „Já původně ani nechtěla jít, ale teď vím, že by mě moc mrzelo, kdybych si tuto příležitost nechala ujít. Mám v plánu zavítat přímo do divadla, ráda bych zhlédla další představení,“ nechala se slyšet divačka Martina, která se následně vracela autobusem zpátky do Prostějova.