Sedmý ročník oblíbeného rodinného festivalu Malé oči se uskutečnil letos on-line od 14. do 18. prosince. Nabízely jej virtuální kino Moje kino LIVE a filmotéka Aerovod.cz.

Malé oči začaly v pondělí 14. prosince v 18:00 hodin na Moje kino LIVE. První večer byl pro všechny diváky zdarma. V komponovaném programu se postupně diváci, zejména děti, dozvěděli, jak to v kině vypadá, kdo tam pracuje a jak funguje promítání filmů. Nechyběly ani animační dílny, které ale bohužel musely být rovněž prováděny na dálku. Poté už následovaly dny plné filmů pro děti. I když některé snímky se podle toho nejmenovaly, třeba jako Horor ve škole…

Festival pak s odstupem zhodnotila ředitelka kina Metro 70 Barbora Kucsa Prágerová. Srovnala například loňský ročník a ten nedávno završený. „Liší se to diametrálně, stejně jako všechny náhradní on-line aktivity to prostě není ono. Abychom se dětem aspoň trochu přiblížili, natočili jsme krátké video, jak to vypadá u nás v kině v zázemí, v kabině, ve ztemnělém sále. Stejně to udělala i další zapojená kina, každá trochu po svém, všichni použili něco, co je pro jejich kino jedinečné,“ uvedla ředitelka. A k festivalu Malé oči připojila i originální pohled opravdu malýma a zároveň zvířecíma očima. „Po našem kině přes den běhá moje fenka, tak jsme udělali průlet Metrem ‚jejíma malýma očima‘. Bylo moc hezké nahlédnout pod pokličku kin po republice, i výběr pohádek byl moc prima, ale těšíme se, až už se v kině zase s dětmi – a nejen s nimi – uvidíme,“ dodala ředitelka.

Festival je již sice minulostí, stále však můžete nejen kino, ale i akci podpořit. A tím i sebe. „Od čtrnáctého prosince lidé zaplatí za zhlédnutí jedné pohádky 60 korun nebo si mohou koupit do 18. prosince permanentku za 150 korun a na zhlédnutí filmů mají 30 dní,“ vzkazovali v době začátku festivalu organizátoři. A nabídka pohádek? Pestrá. Patří mezi ně například Malý princ, Kuky se vrací nebo Tři veteráni. Další informace jsou ke zjištění na webu kino Metro 70.