Od sobotního podvečera až do noci to v prostějovském kině Metro 70 žilo. Na své si přišli nadšenci velice zajímavého filmového kvízu, který prověřil jejich znalosti o různých snímcích. A soutěžilo se o zajímavé ceny. Jednu z nich si mohli soutěžící užít hned při samotném večeru, protože k dispozici byly také vstupenky na stremovaný koncert populární kapely Coldplay z argentinského Buenos Aires v rámci turné Music Of The Spheres, které sklízí skvělé recenze od fanoušků i kritiků.

Filmoví nadšenci se do kina na kvíz scházeli už před osmnáctou hodinou a jejím odbitím začala soutěž o krále či královnu filmových kvízů. Nešlo však jen o pomyslnou korunu, ale také o řadu výhod, slev či vstupů zdarma do kina. Do kvízu se nakonec přihlásilo šestadvacet návštěvníků, což sami pořadatelé hodnotili jako ideální počet. „Bylo to tak ideální. Myslím si, že jednak všichni dobře slyšeli připravené otázky a jednak měly týmy dostatek prostoru. Všichni byli spokojení, i když vyhrát samozřejmě mohli jen ti nejlepší,“ uvedla jedna ze zaměstnankyň kina.

A kvízové otázky se vztahovaly k novinkám na plátnech, ale i legendárním filmům z řad světové i české kinematografie, takže vítězové museli ukázat přehled v řadě žánrů i období.

Jednou z hlavních cen byly vstupenky na večerní promítání koncertu světově známé kapely Coldplay, kde si tento neopakovatelný zážitek mohli vychutnat zdarma. Kromě vítězů vstupenek dorazila i řada fanoušků kapely a užili si tak výjimečný koncert z turné, které je hodnoceno jako jedno z nejlepších. Více než dvouapůlhodinová show tak rozhodně nezklamala a lidé odcházeli velmi spokojení.