Dnes, v sobotu 19. 11. 2022, se konal již 17. ročník regionální soutěže ve zpěvu písní mládeže od 15 - 20 let - Hanácký skřivan 2022. Soutěž osobně navštívil primátor města Prostějova František Jura.

 

Jedná se o náhradní termín soutěže z června 2022, kdy kvůli nemoci bylo třeba zajistit jiný termín. Přihlásilo se 16 soutěžících – bohužel kvůli  nemoci a rodinným důvodům – přijelo z regionu Prostějova, Přerova a Šumperka celkem 5 soutěžících ve všech třech kategoriích.

Soutěž osobně navštívil primátor města Prostějova František Jura, který všem zúčastněným zdůraznil, že hudba a zpěv je nedílnou součástí kultury a osobnosti člověka a pokud chce někdo dále na sobě pracovat – na těchto soutěžích se učí a realizuje své plány do budoucna.

V kategorii I. 15 - 17 let zvítězil Mirek Oplocký z Němčic nad Hanou, druhá byla Tereza Kovářová z Hrušky a třetí Anna Mae Show z Přerova. V kategorii II. 18 - 20 let byla první Michaela Pazourová ze Šumperka  a druhé místo obsadil Tomáš Litera z Vrchoslavic. V kategorii DUA-TRIA byla vítězem dvojice Tereza Kovářová – Miroslav Oplocký.

Soutěžící předvedli výborné výkony a dostali za ně i hodnotné ceny – což bývá u těchto soutěží vždy pravidlem, včetně dobré čokolády pro každého účastníka.

Soutěž se uskutečnila v restauraci Národního domu v Prostějově.