Toto pestrostí nabídky trumflo snad i vyhlášené Vánoční trhy v Olomouci. Až neuvěřitelný počet vystavovatelů se sešel na Vánoční výstavě v Konici, která se konala uplynulý pátek 18. a sobotu 19. listopadu v prostorách konického komunitního centra. Lidé si mohli v příjemném prostředí nakoupit ručně vyráběné vánoční dárky.

 

Vánoční výstava v prostorách komunitního centra v Konici se konala vůbec poprvé. Kdo ji navštívil, mohl se obdivovat záplavě rukodělných výrobků od neobyčejně vysokého počtu vystavovatelů. „Máme štěstí, že centrum je tak velké, protože se nám sešlo zhruba šedesát vystavovatelů. Je to jen důkaz, že lidé jsou opravdu moc šikovní. Máme tu výrobky z perníku, keramiky, dřeva i včelího vosku. Sehnat se tady daly například adventní věnce, domácí kosmetika a mnoho dalšího,“ popsala Veronika Kutá z Komunitního centra Konice.

V rámci výstavy byly připravené také dílny pro děti, kde si mohly samy vyrobit speciální dárky pro své rodiče či kamarády. Zároveň bylo možné třeba jen tak posedět při připraveném občerstvení. Do komunitního centra si zejména v pátek, ale i v sobotu našla cestu velká spousta lidí, kteří často odcházeli s originálními vánočními dárky pro své blízké. Ohlasy na akci byly veskrze pozitivní. „Věříme, že příští rok se k nám lidé opět rádi vrátí,“ uzavřela Kutá, která od nadcházející neděle 27. listopadu již potřetí otevře oblíbenou Betlémskou stezku. Tentokrát by poutníci měli ve výlohách obchodů či za okny domů v centru Konice objevit asi 18 betlémů, které jim pomohou vyluštit zapeklitou tajenku. Stezka ve městě zůstane až do 10. ledna.