K době adventu v Prostějově už neodmyslitelně patří také koncertní vystoupení pěveckého sboru Proměny. A v letošním roce potěší hudbymilovné publikum hned několikrát. Jedním ze zlatých hřebů bude jeho tradiční vystoupení v hlavním prostějovském kostele Povýšení svatého Kříže, které se uskuteční v neděli 11. prosince od 17.00 hodin.

 

V letošním roce se po dvou náročnějších letech představí pěvecký sbor ve vší své kráse. „Po komplikovaných dvou letech, kdy nám všem pandemie omezila tyto radosti z hudebních setkání, se letos těšíme, že představíme pestrý vánoční program publiku v Prostějově, nedalekých Otaslavicích, ale také v Olomouci či Ostravě,“ prozradila sbormistryně Proměn Lenka Dohnalová.

Tradičně velmi oblíbeným je koncert v kostele Povýšení svatého Kříže, který proběhne třetí adventní neděli. „Pro koncerty v kostele jsme zvolili tradiční repertoár, na který jsou u nás již posluchači zvyklí. Troufám si říct, že si v něm každý návštěvník najde to své, a díky hudebním aranžím, jež si sami připravujeme, se bude jednat o mimořádný adventní hudební zážitek,“ doplnila Dohnalová, která zve všechny návštěvníky.

Předvánoční období je pro Proměny vrcholem celé sezóny, kterou budou chtít zakončit vydařený rok. Dva poprockové koncerty, celá řada dalších vystoupení na různých místech a také dotočení prvního CD v nahrávacím studiu. „Všechny tyto aktivity můžeme podnikat jen díky dlouhodobé podpoře statutárního města Prostějova a letos také s podporou Nadačního fondu sportu, kultury a vzdělávání. Velice si této podpory vážíme a věříme, že se nám prostřednictvím našich vystoupení daří tuto podporu zúročit a obohatit kulturu v Prostějově,“ vzkázala Dohnalová.

„Tato slova mohu jen podepsat. Jsme rádi, že můžeme po koronavirové pauze znovu pravidelně vystupovat mezi lidmi. Doufám, že si všichni letošní svátky užijeme v klidu a v pohodě. Chtěla bych tímto pozvat nejen naše přívržence, ale všechny dobré lidi na naše koncerty,“ přidala Milada Sokolová, předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějov.

 

 

KDY: NEDĚLE 11. PROSINCE 20/4, 17:00 HODIN

KDE: KOSTEL POVÝŠENÍ SVATÉHO KŘÍŽE, FILIPCOVO NÁMĚSTÍ 4, PROSTĚJOV

 

49 promeny letak