Hned dvě premiéry zažilo minulý pátek Divadlo Point. Ani jedna z nich přitom nebyla divadelní. Poprvé totiž Point uspořádal ve svých prostorách vernisáž. A zároveň poprvé měla samostatnou výstavu svého díla Hana Matoušková. Ta z mnoha úhlů pohledu představila své obrazy, které vesměs pojilo společné téma přírody.

Zatímco na části pláten zpodobnila hmyz, zejména vosy, na dalších se vyjímaly české památky zasazené do přírody. „Hlavně fotím. Veškeré malby jsou pak podle skutečných objektů,“ konstatovala autorka.

Na vernisáž zůstala řada diváků z předcházejícího divadelního představení Love you truly. A tak měla autorka početné publikum. „Bylo to pro mě těžké, měla jsem trému. Nejsem zvyklá vystupovat před tolika lidmi,“ sdělila Večerníku aktuálně krátce po vernisáži. Emocionální zážitek to pro ni byl i z toho důvodu, že malířka je absolventkou dnes už neexistující základní školy na Husově náměstí. Tedy školy, kam se přestěhovalo právě Divadlo Point. „Kdybyste se chtěli na něco zeptat,“ nadhodila během vernisáže autorka. „Ano, kdo měl kabinet támhle?“ znělo ke všeobecnému veselí.

Středem zájmu však zůstala práce autorky. Na obrazech zachycovala sebemenší detaily, vše v zářivých barvách. „Nejvíce se mi líbí asi čmelák, je takový nejmilejší. Solenice je zase obraz, do kterého jsem vložila spoustu úsilí a času. A z mého pohledu je nejvíce hotový,“ zhodnotila svou vlastní tvorbu hana Matoušková.