Nemůžou hrát, ale ani pořádat jiné kulturní akce, a dokonce ani mít otevřenou kavárnu. Přesto i v současné době dokáže kino Metro 70 fungovat, i když ve velmi omezeném režimu. Už během jarní části pandemie nabídlo zapojení do projektu Moje kino live. V něm lidé měli možnost zhlédnout filmy on-line. Kromě toho však jeho pracovníci zapracovali na svém zázemí a kino tak nyní oplývá novým plátnem a laserovým projektorem. „Tímto jsme z rozlišení 2K upgradovali na 4K, takže se diváci mohou těšit na oslnivý obraz ostrý jako břitva. Také nový 3D systém poskytne výrazně jasnější obraz. Dále nás čeká rekonstrukce sociálních zařízení. Začátkem února proběhnou ještě další dílčí úpravy foyer,“ uvedla Barbora Kucsa Prágerová.

 

Ředitelka kina tak poukázala mimoděk na to, že za vším špatným se dá najít něco dobrého. V případě kina to byl klid a čas na rekonstrukci, které by se v jindy nabitém programu nacházely jen stěží. „Dá se říct, že kino Metro 70 vyjde z pandemie jako nově vylíhnutý motýl. Taky se těšíme, že si diváci konečně užijí kinokavárnu, kterou jsme kvůli opatřením téměř nestihli mít otevřenou,“ poznamenala ředitelka.

. Přesto jsou ale pochopitelně ztráty mnohem větší než klady, a to nejen u filmových představení a zrušených premiér. „Zrušených akcí je bohužel nepočítaně. Přišli jsme o drtivou většinu ‚kinařské‘ sezóny, výhled na další nejbližší měsíce zatím není nejpříznivější. Živé vystoupení Terapie sdílením jsme přesunuli on-line, ale jinak se spíše rušilo a přesouvalo na neurčito. Distributoři se ale už pomalu začínají připravovat na pokoronový svět a už teď zahajují kampaně k novým filmům, například k snímku Gump – pes, který naučil lidi žít,“ prozradila Barbora Kucsa Prágerová. A jaké je její přání vůči kulturnímu světu? „Přeji kultuře a kinům po celé zemi, aby se nám podařilo co nejdříve se přiblížit normálnímu stavu. Abychom se opět mohli setkávat, bavit se, sledovat společně filmy na velkém plátně a moci si o nich po skončení povídat v krásném prostředí renovovaného kina. Už se nemůžeme dočkat!“ vzkazuje.