Toto jistě zaujme. Po velmi úspěšných výstavách Jana Saudka v prostějovském muzeu a na zámku v Plumlově lze nyní jeho tvorbu vidět také v kavárně Avatarka na náměstí TGM v Prostějově. Od pondělí je tak možné spatřit mimo jiné také umělohmotný penis světoznámého fotografa v životní velikosti.

Název výstavy odkazuje na fakt, že Jan Saudek oslaví letos 13. května své 88. narozeniny. Při této příležitosti připravuje galerista Jindřich Skácel velkou výstavu na zámku v Moravském Krumlově, který je známý zejména díky Slovanské epopeji Alfonse Muchy. Výstava v Avatarce nebude obsahovat přímo originální Saudkovy fotografie, přesto se dá očekávat, že o ni bude velký zájem. Kromě zhruba padesáti věcí včetně podepsaných plakátů na ní bude mimo jiné k vidění autorem podepsaná umělohmotná kopie jeho penisu v životní velikosti. „Tento předmět na prodej nebude, ženy si jej však budou moci alespoň osahat,“ upozornil s úsměvem Jindřich Skácel.

Výstava proběhne bez slavnostní vernisáže, jednotlivé exponáty byly v kavárně Avatarka na náměstí T. G. Masaryka v Prostějově byly instalovány již včera, tj. v neděli 5. března, a od dnešního dne, tj. pondělí 6. března, jsou zde volně k vidění a případně i zakoupení. Expozici Jan Saudek „88“ lze navštívit každý den během otevírací doby kavárny, a to až do 9. dubna.

 

KDY: OD PONDĚLÍ 6. BŘEZNA  

KDE: KAVÁRNA AVATARKA, NÁM. T. G. MASARYKA, PROSTĚJOV