Je vám na začátku března stále zima? Pokud ano, pak by vás spolehlivě rozehřála harmonika Milana Řeháka! Jeden z nejprogresivnějších českých akordeonistů začal svůj koncert na zámku v Konici populární skladbou „Zima“ ze slavného cyklu Čtvero ročních období Antonia Vivaldiho.

Dynamická muzika podaná s patřičnou vervou navzdory svému názvu uplynulou středu rozehřála všechny posluchače zaplněného sálu.  

Milan Řehák vystudoval Pražskou konzervatoř i Královskou hudební akademii ve Stockholmu a byl oceněn na dlouhé řadě mezinárodních soutěží. Kromě koncertních sálů je možné ho poslechnout i na YouTube, kde například jeho „Zima“ má 1,6 milionů zhlédnutí.

Na zámek do Konice ve středu 1. března zavítal společně s klavíristou Filipem Kaderkou z brněnské konzervatoře na pozvání místního aktivního Kruhu přátel hudby. Během koncertu mimo jiné zazněla například Italská polka Sergeje Rachmaninova či skladba La Campanella od Niccola Paganiniho. Sám akordeonista si vystoupení výrazným způsobem užíval i prožíval, což bylo patrné jak z jeho energických pohybů, tak i výrazů ve tváři.

V Konici se na kvalitní muziku nejen v poměrně hojném počtu chodí, navíc ji posluchači umí skutečně ocenit. „Byl to úžasný koncert, excelentní výkon a pro mě nádherný zážitek!“ zhodnotila například Daniela Blahová.

Březen uběhne jako voda a na jeho konci se již lidé nejen z Konice mohou těšit na další výjimečný koncert v režii Kruhu přátel hudby. Tím ve středu 29. března bude vystoupení čtveřice kytaristů sdružených do PF Guitar Quartetu.