Změna proběhne na pozici ředitelky Městského divadla v Prostějově, kterou desetiletí zastává Jana Maršálková. Podle informací, které Večerníku potvrdila, však k poslednímu červnu skončí.

Radní města Prostějova, které je zřizovatelem divadla, budou na svém úterním zasedání tento krok projednávat.

Večerník se v souvislosti s odchodem ředitelky zajímal, z jakého důvodu k tomuto dochází? „Je to velmi jednoduché, jdu do důchodu.

Těším se,“ konstatovala Jana Maršálková. Rozhodně ale zůstane nadále příznivcem divadla. „Budu stálým divákem.“ V čele jedné z největších kulturních institucí ve městě je od roku 2013. „Jsem zde letos deset let. Pěkně se to tedy zakulatilo a uzavírá,“ poznamenala s úsměvem.

Nástupce Jany Maršálkové by nyní měla posoudit a jmenovat rada města. A to po očekávaném konkurzním řízení. Své tipy na to, kdo by měl pozici zastávat v budoucnu, Večerníku odcházející šéfka nesdělila. „Umím si představit, že bude spousta mladších, kteří budou mít více síly a energie, taky spoustu vizí, kterými mohou divadlo povznést,“ vyjádřila se. Prozatím odmítla rozhovor, ve kterém by se ohlédla za svou prací v divadle. „Zatím jsem v plné práci, chystáme novou sezónu. Rekapitulovat budu až tak za dva měsíce,“ přislíbila ředitelka.