Dvě ženy, dva zcela rozdílné životy. Ale se stejným výsledkem – jsou na útěku. Se hrou, která nese stejný název, v pátek zavítal do Pivína Divadelní spolek Kroměříž. Duo hereček Kateřina Nakládalová a Romana Blažková zahrálo dvě se životem nespokojené ženy.

Jedna utekla z domova od rodiny, druhá z jiného typu domova. A zatímco mladší z nich vedla život spořádané manželky a matky, ze druhé se časem vyklube žena se spoustou avantýr a pestrým životem.

Obě herečky pak předvedly na společné cestě hrou skvělé výkony. Vytvořily řadu komických situací, třeba při hledání někoho, koho se skoro nedá najít. Hodně se ale také uvažovalo o životě. Třeba o tom, jak řešit problémy, jak se postavit ke svému okolí. Dialogy byly hodně také o hodnotách, ale i ubíjejícím stereotypu.

„Představení bylo moc pěkné. Jsem rád, že zde máme divadla celkem pravidelně,“ uvedl k němu starosta Pivína Kamil Štětař, který byl rovněž přítomen. „Myslím, že se dostavilo něco kolem šedesáti diváků. To jsme byli celkem překvapení, protože panovalo pěkné počasí. Předtím jsme zde měli divadelní představení z Kojetína, teď bylo lidí méně, ale i tak jich šedesát znamená pěknou účast,“ konstatoval starosta. Pořadatelé nechali pro diváky připravit i menší občerstvení.

Pivín by se dal označit za divadelní obec. Letos se totiž nejednalo o první představení ve zdejším obecním domě. A další by mělo zhruba za měsíc následovat. Navíc se v Pivíně nachází hned dva divadelní spolky: Větřák a PiDi.