Už třicet let pořádají prostějovští zahrádkáři výtvarnou soutěž. Do letošního jubilejního ročníku se zapojilo celkem 17 škol, z nichž doputovalo přes 300 kreseb, maleb i polytechnických prací.

 

Všechna díla se sešla na výstavě, kterou mohli lidé navštívit ve středu 15. března v sídle prostějovských zahrádkářů v ulici Daliborka.

Porota měla opravdu těžký úkol, neboť bylo velmi nesnadné v záplavě podařených obrázků vybrat ty nejlepší. „Jejich autoři budou odměněni diplomy a drobnými cenami. Vítězné práce budou odeslány do celostátního kola, kde budou posuzovány s pracemi dětí z celé republiky,“ prozradila Vlasta Ambrožová z Územního sdružení Českého zahrádkářského svazu v Prostějově, které organizuje celou řadu dalších akcí pro děti. Jedná se například o floristickou soutěž, vědomostní klání „Mladý zahrádkář“ či dovednostní soutěž „Mladý pěstitel“. „Všechny naše akce finančně podporuje statutární město Prostějov,“ poděkovala Vlasta Ambrožová s tím, že zahrádkáři již nyní připravují další ročník výtvarné soutěže s novým tématem „Kvetoucí zahrada“.