Vlastně mohou být rádi, že to celé ve zdraví přežili. Z jejich reakcí však bylo patrné, že si to užili jako máloco v životě. Řeč je o návštěvnících prostějovského koncertu kapely Kryštof, která se uplynulý pátek 31. března představila v doslova narvaném Společenském domě.

Podle dostupných informací se do kulturáku z dob pozdního socialismu vešly dva a půl tisíce lidí. Mnozí z nich po celou dobu koncertu zřejmě stáli maximálně na jedné noze, a to určitě ne na své... U toho prostě Večerník nemohl chybět.

Prostějov znamenal pro kapelu Kryštof předposlední zastávku na jejich Halywůd club tour. Během jejich prostějovského koncertu by se mezi jednotlivými návštěvníky neprotáhla ani ta nejchudší kostelní myš. Nebylo se možná ani co divit, že někteří před zcela vydýchaným sálem dali přednost korzování po chodbě, kde se dalo dýchat celkem bez problémů.   

 

Situace nejen pod pódiem, ale v celém sále připomínala urputnou tlačenici v sauně. Všichni přitom pařili na známé hity jako Ty a já či Šnůry a oceňovali i písně z nového alba jako Halywůd, Vohul basy či Milan Baroš. 

Zájem o prostějovský koncert kapely Kryštof byl skutečně enormní, ostatně již dvě a půl hodiny před jeho zahájením se v okolí „Kaska“ táhla nekonečná fronta lidí. „Myslím, že ti první sem mohli přijít někdy před čtvrtou,“ tipoval jeden z přítomných.

Sám Richard Krajčo byl po většinu koncertu v pohybu a kromě zpěvu freneticky poskakoval či běhal po pódiu sem a tam, což lidé kvitovali s nadšením. „Byla jsem na koncertu poprvé a jsem úplně mimo. Tihle kluci dávají lidem úžasnou energii, ještě jsem nic podobného nezažila,“ vyjádřila se například Silvie Růžičková.

Pro většinu to však rozhodně nebyla první zkušenost s hudbou dobře známou i z českých rádií. „Úžasný, pecka, super, boží, neskutečný, jedinečný koncert, na který se jen tak nezapomíná, kluci do toho dali všechno, sílu, energii, radost, úplně mě to krásně nabilo, klobouk dolů, těším se zase někdy,“ vzkázala Lenka Lemonová. 

Akci si očividně užívali také hudebníci. „Prostě Prostějoooooov! Až je nám to líto, že se možná do takových sálů nevrátíme dříve než za sedm let!“ vzkázali svým fanouškům na svém facebooku.

Odložená koncertní premiéra nového alba byla po Prostějově nakonec definitivně ukončena hned následující den, a to v sobotu 1. dubna ve Frýdlantu nad Ostravicí.