Kdo si počkal, ten se dočkal. Legendární české uskupení se mělo v Prostějově představit už na podzim, ale zdravotní indispozice stála za tím, že se akce musela posunout. V sobotu 22. dubna se tak už všichni dočkali a skutečně si měli co vychutnat. Nejprve se na pódiu představila Gabriela V.G. a po dvacáté hodině už následoval zlatý hřeb večera. V zaplněném sále se zpívalo, tančilo i poslouchalo známé songy během téměř dvouhodinové show.

O sobotním večeru na pódiu vystoupila jedna hudební legenda vedle druhé. Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Vilém Čok, Klaudius Kryšpín a Jiří Hrubeš. Co jméno, to pojem na české hudební scéně. Pražský výběr byl svého času nejoblíbenější a zároveň i nejdiskutovanější kapelou, která se i v předrevolučních dobách nebála otevírat témata, kvůli kterým nemohla vystupovat. A fanoušci na ni dodnes nezapomněli.

Brány společenského domu se otevřely už v osmnáct hodin a první návštěvníci zde byli hned od začátku. Na první kapelu museli hodinu počkat, kdy se na pódiu představila pro místní fanoušky muziky oblíbená zpěvačka Gabriela V.G. se svou kapelou a návštěvníky dostala poprvé do varu. Kromě známých písní představila i novinky a prozradila také, že se velmi těší na legendy, které po ní pódium převezmou.

Plánovaný start Pražského výběru na 20. hodinu vyšel téměř na sekundy přesně a přítomní si v zaplněném sále koncertu užívali od prvních chvil. Někteří se přidávali ke zpěvu, jiní zase pařili pod pódiem a řada z nich poslouchala dobrou hudbu v odlehlejších koutech. Všichni ale byli spokojení. „Vyrůstal jsem na jejich hudbě a dodnes si pamatuju, jak jsme si jejich texty pouštěli na kazetách. To už je pro současníky hluboký pravěk, ale já na tu dobu jen těžko můžu zapomenout,“ pravil se smíchem David Kolařík, který vyrazil společně s přáteli.

Jediným mírným nedostatkem, který řada posluchačů vnímala, byla akustika, jenž dlouhodobě ve Společenském domě není ideální. „Je to věc, kterou člověk slyší, že není úplně ideální, ale je to tu pravidelně na každém koncertu, kterého se zde účastním, takže to bude spíše těmi prostorami,“ doplnil další z návštěvníků s tím, že si přesto koncert znamenitě užil.

Legendární kapela si pro fanoušky připravila téměř dvouhodinový koncert, během kterého se děly věci nemálo podobné tomu, co její protagonisté předváděli před čtyřmi desetiletími.