Jubilejní 30. ročník akce Prostějovské dny hudby má za sebou první ze třinácti koncertů. V neděli se od 17.00 hodin dočkali zájemci koncertu na prknech Městského divadla, kde letošní ročník otevřel dechový orchestr Základní umělecké školy Vladimíra Ambrose. Festival pak bude pokračovat další řádkou koncertů a na tři z nich se mohou posluchači těšit už v průběhu tohoto týdne.

Dechový orchestr patří mezi stálice Základní umělecké školy a ani letos jeho koncert nechyběl. Tentokrát se jeho členové mohli těšit na to, že celý festival trvající téměř měsíc mohli zahájit. A sál Městského divadla v Prostějově pro to byl místem jako stvořeným. Diváci si tak mohli vychutnat poslech klasických děl i moderních písní.

Koncertní šňůra tímto odstartovala a během příštího týdne proběhnou další tři akce. V úterý to bude v sále Základní umělecké školy Absolventský koncert. V pátek se pak v sále ZUŠky nejprve uskuteční koncert s názvem S akordeonem a kytarou do Prahy a zpět, kde se představí Jana Vlachová a Lukáš Chudoba. Od 19.00 hodin se v přednáškovém sále Národního domu dočkají návštěvníci Večeru nejen s operetou. Nabité ale budou i další týdny, takže v rámci oslav třicátého výročí mají zájemci opravdu z čeho vybírat.