Tak je to tu opět. Už 37. ročník divadelní přehlídky Hanácký divadelní máj bude od 29. dubna probíhat v sále kino Oko v Němčicích nad Hanou. Lidé se mohou těšit na celkem 14 představení, 5 z nich pak bude určeno dětem. Chybět nebudou ani místní ochotníci.

 

Celou přehlídku odstartuje v sobotu 29. dubna od 14:00 hodin Divadlo Blic z Ostrožské Nové Vsi s pohádkou pro děti od 5 let Kocourek Modroočko. Ve stejný den se od 19:30 představí Divadelní spolek teaTrum z Velkých Opatovic se slavnou Baladou pro banditu.

Na Hanáckém máji budou mít tentokrát silné zastoupení také ochotníci z regionu. Jako první to bude konické divadlo Šňůra, jež v úterý 2. května od 13:30 vystoupí s pohádkou O nepodařeném čertovi a nezbedném andělovi. Následně ve čtvrtek 4. května od 10:00 hodin vystoupí ZUŠ Němčice nad Hanou s pohádkou O lakomé Barce. Místní divadelní soubor Na štaci pak ve stejný den od 19:30 hodin nabídne Hru podle Egona Erwina Kische Pravdivý příběh Antonie Pařízkové, lehké holky s dobrým srdcem. Chybět nebude ani Pivínské divadlo PIDI, které v pátek 5. května od 10:00 hodin sehraje pohádku S čerty nejsou žerty. Celá přehlídka se uzavře v sobotu 6. května slavnostním vyhodnocením.