Jubilejní 30. ročník akce Prostějovské dny hudby má za sebou první ze třinácti koncertů. Předminulou neděli dočkali zájemci koncertu na prknech Městského divadla, kde letošní ročník otevřel dechový orchestr Základní umělecké školy Vladimíra Ambrose. Festival pak bude pokračovat další řádkou koncertů a na tři z nich se mohou posluchači těšit už v průběhu nadcházejícího týdne.

 

Dechový orchestr patří mezi stálice Základní umělecké školy a ani letos jeho koncert nechyběl. Tentokrát se jeho členové mohli těšit na to, že celý festival trvající téměř měsíc mohli zahájit. A sál Městského divadla v Prostějově pro to byl místem jako stvořeným. Diváci si tak mohli vychutnat poslech klasických děl i moderních písní.

Koncertní šňůra tímto odstartovala a během minulého týdne proběhly další tři akce. V úterý proběhl v sále Základní umělecké školy Absolventský koncert, v pátek došlo na koncert s názvem S akordeonem a kytarou do Prahy a zpět, kde se představila Jana Vlachová s Lukášem Chudobou. A v přednáškovém sále Národního domu si návštěvníci užili Večer nejen s operetou.

Nabité ale budou i další týdny, neboť v rámci oslav třicátého výročí mají zájemci opravdu z čeho vybírat. Vrcholem nejbližšího programu bude sobotní koncert seskupení RUSTY COWBOYS, v němž hraje Filip Tománek na bicí, Alois Zatloukal na housle a Michael Lužný na baskytaru. Již dnes, tj. v úterý 2. května, přitom v přednáškovém sále Národního domu proběhne Jarní koncert pěveckých sborů Vlastimila, Orlice a ZUŠ Plumlov. Zítra, tj. ve středu 3. května ožije kostel Povýšení sv. kříže, kde dojde na Chrámový koncert dua Kolářů, hrajících na varhany se zpěvem. Ve čtvrtek 4. května je v sále ZUŠ na programu Klavírní koncert v podání Kateřiny Kroutilové a Barbory Šlézarové. A v neposlední řadě se všichni nemohou dočkat pátečního vystoupení seskupení Proměny společně s Cimbal Hell Band. Prostějovský pěvecký sbor diriguje Lenka Dohnalová.

 

18 dny letak

 

18 letak rusty